Docent

Ben je op zoek naar een privéleraar voor orgel- of pianoles? Adriaan heeft een uitgebreide lespraktijk: kinderen en volwassenen, beginners tot en met gevorderden. Ook zijn beginnende en gevorderde klavarspelers van harte welkom.

De lessen vinden plaats in de muziekstudio aan de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel.

Orgellessen

De orgellessen sluiten altijd aan bij het niveau van de leerling, maar er wordt met duidelijke studievaardigheidsinstructies aan gewerkt om dit niveau zoveel mogelijk te verbeteren. Tijdens de lessen kunnen, afhankelijk van de interesses en doelen van de leerling, verschillende zaken aan de orde komen zoals uitvoeringspraktijk, registratie, harmonisatie, improvisatie en kerkelijk orgelspel. Ook wordt er aandacht besteed aan de werking van het instrument zelf en wordt er achtergrondinformatie bij de lesstof gegeven. De muziektheoretische kennis van de leerling wordt ook regelmatig onderhouden, getest en verder opgebouwd. Het te behandelen muziekrepertoire is in overleg met de leerling, maar de klassieke muziek zal altijd een hoofdzaak blijven. 

Pianolesssen

Bij de pianolessen staat het ontwikkelen van een efficiënte techniek, een goede articulatie een muzikale dynamiek voorop. Deze doelen wordt bereikt door vooral klassiek repertoire te bestuderen en door op een zo effectief mogelijk manier te oefenen. Uiteraard wordt bij de pianolessen ook aandacht besteed aan muziektheorie. 

Uurtarieven:

Tot 21 jaar: € 35,00 Vanaf 21 jaar € 42,00

Bent u geïnteresseerd, of wilt u een vraag stellen? Schroom niet en vul het formulier in bij ‘Contact’.